Stolovanie: Veltlín sa hodí k ťažším pokrmom a vyprážaným jedlám (kurací rezeň, bravčový rezeň, vyprážané filé) aj k mäsu na studeno (sekaná, tlačenka), no pohár veltlínskeho zeleného vám bude chutiť aj k ľahkým jedlám ako sú cestovinový šalát či filé z morských rýb. Veltlínske zelené je preto skutočne flexibilnou voľbou na váš stôl. Odporúčame podávať pri teplote 10 – 12 °C
Vinárstvo: |
Vinařství Volařík |
Odroda: |
Veltlínské zelené |
Ročník: |
2017 |
Prívlastok: |
výber z hrozna |
Cukornatosť: |
suché |
Krajina pôvodu: |
Česká republika |
Farba: |
biele |
Objem: |
0,75l |
Alkohol: |
13,5% |
Zvyškový cukor: |
6,1 g/l |