Stolovanie: Svätovavrinecké sa ideálne snúbi s divinou, údeným mäsom, či iným tmavým mäsom aj v kombinácii s omáčkami, vhodne doplňuje tiež pikantné, korenené úpravy bravčového, morčacieho, husi alebo kačice. Výnimočne vhodné pre slávnostné príležitosti, údajne neprekonateľné so sviečkovou na smotane, hríbovými jedlami alebo pečenému bažantovi. V studenej kuchyni vynikne v kombinácii so zrelými aromatickými syrmi. Odporúčaná teplota podávania 10-12°C.
Vinárstvo: |
Pivnica Radošína |
Odroda: |
Svätovavrinecké |
Ročník: |
2018 |
Prívlastok: |
akostné |
Cukornatosť: |
suché |
Krajina pôvodu: |
Slovensko |
Farba: |
červené |
Objem: |
0,75l |
Alkohol: |
14,0% |
Zbytkový cukor: |
2,8 g/l |
Obsah kyselín: |
4,9 g/l |